Как да увеличим тестостерона по естествен начин

тестостерон

Как да увеличим нивата на тестостерон по естествен път? Възможно ли е? И какво трябва да направим?

Тестостеронът е един от трите най-силно анаболни хормона в човешкото тяло. Заедно с инсулина и хормона на растежа, той е отговорен за редица функции на човешкото тяло.

Тестостеронът е отговорен за половата функция, успешното регулиране на метаболизма, здравината и костната структура на тялото, силата и мускулната маса в индивида и др.

Тестостеронът е наличен както в мъжкото тяло, така и при жените, но в по-малки количества.

С годините и стреса нивата на тестостерон в организма постепенно намаляват и тук идва въпросът как да се противопоставим на занижените нива с естествени методи за повишаване на тестостерона.

 

промяна на нивата на хрмони /тестострон/ с напредване на възрастта

 

Промяна на ежедневните ни навици за повишаване на нивата на тестостерона и либидото по естествен начин

За нормалната секреция на тестостерон в тялото е необходим достатъчен сън в порядъка на 7-8 часа дневно. Така ще възпрепятствате отделянето на стресовият хормон кортизол, който подтиска секрецията на тестостерон.

 

Колко часа сън е необходим за възстановяването на нивата на тестострон

 

Избягвайте стресовите ситуации, които отново ще повишат нивата на кортизол и намалят отделянето на тестостерона.

Подобрете хранителния си режим, като премахнете вредните храни и наблегнете на домашно приготвени такива от доказани източници.

Както ни е известно в голяма част от месата се съдържат хормони и най-вече в пилешкото месо. Там наличието на естроген /женски полов хормон/ е голямо. По тази причина, ако ви се прияде пиле, нека то да бъде домашно или от ферми, доказали се с качеството при обработката на месото.

Имайте в предвид, че за секрецията на тестостерон в тялото е необходимо в храната да има мазнини. Затова не ги изключвайте от хранителния си режим.

10 вида храни, повишаващи тестостерона по естествен начин

  • Мед
  • Брюкселско зеле
  • Чесън
  • Яйца
  • Банани
  • Жен-шен
  • Бадеми
  • Миди

Как физическата активност и спортът повишават нивата на тестостерон по естествен път?

Тежките физически натоварвания и спортът повишават значително отделянето на свободен тестостерон в тялото с цел по-бързо възстановяване на работната мускулатура.

За тази цел тежките и интензивни натоварвания са най-подходящи.

Фитнес упражнения за повишаване на тестостерона

Това са упражненията, изпълнявани със свободни тежести /щанги и дъмбели/. Те са и най-ефективни. Повторенията следва да са в диапазона на 6-8 с около 80-85% от максималните тежести за съответното движение.

 

фитнес програма за маса мъртва тяга

 

Упражненията, каращи тялото ни да ври от тестостерон са клек с щанга, мървата тяга, лег-преса и лег с щанга или тежки дъмбели. Тук правилото гласи: включете повече мускулни групи в движението.

Опитайте и вижте колко ефективно работят.

Ако искате да повишите нивата на тестостерон в тялото си, избягвайте монотонните аеробни натоварвания!!!

Водете редовен полов живот за нормализиране на нивата на тестостерон

Или казано иначе: правете секс. Възбудата от плътските ласки въздейства благотворно върху секрецията на тестостерон.

Ако нямате партньор, може да прибегнете до мастурбация, така жлезите с вътрешна секреция ще се поддържат във форма.

 

повишаване на тестострона със секс и порно филми

 

Хранителни добавки и билкови екстракти за повишаването на тестостерона по естествен начин

Трибулис терестис /бабини зъби/ – билка, от която се извличат сапонини за създаването на хранителни добавки за повишаването на тестостерона и либидото.

Такива хранителни добавки, съдържащи екстракт от бабини зъби са: Трибестан, Трибувар, трибулуси на различни фирми за хранителни добавки, спимен, спимен форте, Testo Hardcore SAN Nutrition, Testofusion, AT4 и др.

 

 

Интересното за билката Трибулис терестис /бабини зъби/ е, че екстрактът, добиван с най-много на брой сапонини, е добиван от България. Има и китайска суровина, но там количеството на сапонини е по-ниско.

Левзея (Leuzea carthamoides) или известна с наименованието си Маралов корен, е билка, която успешно повишава нивата на тестостерон по естествен път,

Левзея дава сила, издържливост и повишава още и либидото. На доста места я сравняват като действие и ефективност с тези на анаболните стероиди. Подходяща е за употреба при пролетна умора, изтощение и полова слабост.

Левзея вирее във високите планински райони на Русия, Монголия и Китай и е известна от векове с качествата си на местното население.

Левзея действа и на принципа на антихистамин, като блокира производството на хормона (хистамин), който е главният причинител на алергиите.

Левзея действа тонизиращо на умствената дейност и подобрява кръвообращението. Има и антибактериално действие.

Тайната на Левзея е в съдържанието ѝ на екдистерон. Вещество, което се извлича успешно от нея и се създават хранителни добавки.

Такива са Левзея Макс, Левзея плюс, Екдистерон Атлетик и др.

ZMA (цинк + магнезий + B6, ЗМА) е хранителна добавка, която съдържа цинк, витамин В6 и магнезий.

Цинк + магнезий + B6 е комбинация за увеличаване на секрецията на тестостерон по естесвен начин, подобрява съня и общото възстановяване на организма на спортуващите.

Витамин Д3 се образува в кожата под влияние на слънчевите лъчи и е препоръчителен при хора, които  прекарват повечето от времето си в затворени помещения без слънчева светлина. Витамин Д3 допринася за нормалното усвояване на калций и фосфор от организма, от което зависи изграждането на костите и минерализацията на зъбите. Витамин D3 също подпомага нормалната функция на имунната система, както и мускулния тонус и развитие.

Приемът на витамин D може да спомогне организмът ни да произведе с до 30% повече тестостерон.

Testo Fusion: това е нов тестостеронов бустер на английската фирма за хранителни добавки Reflex nutrition. Със своята състав Testo Fusion допринася за бързото възстановяване и повишаване на нивата на тестостерона и либидото при мъжете, особено подходящ за прием след стероиден цикъл, когато нивата на тестостерона са занижени. В състава му откриваме витамин Д3, Цинк, витамин Б6, симиндух стероли, магнезий и бор.

Тестостеронът е един от най-важните хормони за здравето, репродуктивността и жизнеността ни.

Ако водите активен начин на живот и спортувате или имате тежка физическа работа, избягвате стреса, храните се правилно, то тогава не се притеснявайте за вашите нива на тестостерон.

Живейте активно и спортувайте!

Ако статията ви е харесала и смятате, че може да бъде полезна и за други, моля, споделете я.

метадрол за мускулна маса и сила

Save

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография