Фитнес упражнения за отслабване

фитнес упражнения за отслабване

Фитнес упражнения за отслабване ли търсите? А какво още не знаете за отслабването или разчитате на нещо ново, все още не толкова известно и разпространено във фитнес средите?

Кои са специалните фитнес упражнения за отслабване

Изобщо може ли да делим упражнения за отслабване и такива за повишаване на теглото, като последните упражнения вероятно ще се изпълняват с „лъжицата“ и движението е ограничено от паницата до устата.

Вероятно вече се досетихте, че фитнес упражненията за отслабване може да представляват всички движения на тялото с акцент към определени мускулни групи.

Такива упражнения могат да бъдат както движенията със собствена тежест така и тези упражнения изпълнявани с лека тежест.

Как едни упражнения за мускулна маса може да се превърнат във фитнес упражнения за отслабване

 

фитнес упражнения за жени

 

Тайната на упражненията за отслабване се корени в броя на повторенията, които ще направим в серия, както и натоварването, което ще приложим върху съответната мускулна група.

Нека вземем за пример упражнението клек с щанга на рамене. Ако направим 8-10 повторения с тежест от 80% от максималните килограми, с които може да клекнем, то в този случай ще предизвикаме хипертрофия на работните мускулни групи и с подходящ хранителен режим ще повишим мускулната си маса.

Но в случай, че направим 15 повторения с 60% натоварване от максимума си за същото упражнение и спазваме хранителен режим за изчистване на мазнините, ефектът от упражнението ще въздейства върху намаляването на подкожните ни мазнини.

Аеробни (кардио) фитнес упражнения за отслабване

Аеробните или още наричани (кардио) фитнес упражнения за отслабване могат да бъдат всички упражнения, които се изпълняват с повишен сърдечен ритъм. Към тях естествено спадат всички видове кросове /бягаща пътека или крос тренажор/, изкачвания /степер/, колоездене (спининг), аеробни тренировки от типа на: боди пъмп, канго джъмп, крос фит, аеробики и прочие.

 

фитнес упражнения за отслабване

 

Как да превърнем стандартната фитнес тренировка в аеробна

Ако решим, че е дошло време да се изчистим от мазнините, може много лесно да променим фитнес програмата си без съществени метаморфози от специални фитнес упражнения за отслабване. Как?

Просто намалете тежестите и увеличете броя на повторенията в серия, където в класическия културизъм съветват: за маса 6-8 повторения, а за релеф и топене на мазнини 10-15.

Това е строго индивидуално предвид спецификите на организма ви и количеството на бързи и бавни мускулни влакна.

Освен промяната в боря на повторенията и намаляването на работните тежести, следва да съкратим и периода на почивка между сериите.

Всичките тези приоми, съчетани с правилен хранителен режим за топене на мазнини ще доведат скоро до желаните резултати.

Не очаквайте специални фитнес упражнения за отслабване. За изграждането на красиво и стегнато тяло са необходими тренировки, правилно хранене и възстановяване.

Ако статията ви е харесала и мислите, че би била полезна и на други, моля споделете я. 🙂

ThermaCuts отслабване без диета

Save

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография