Излизане от стероиден цикъл. Препарати и употребата им. Трибулус или прегнил?

Излизане от стероиден цикъл

Излизане от стероиден цикъл, това е въпрос, който вълнува много от ползващите анаболни стероиди. Как да се запази мускулната маса след спирането на стероидите в действителност може да се окаже не толкова лесно колкото си мислим.

Когато ползваме анаболни стероиди /зобим/, е важно да запазим постигнатите резултати.

Това не винаги се постига, като дори при неправилно излизане от цикъл се връщаме на по-задна позиция свързано със спад на сила и мускулна маса в сравнение  преди цикъла. Също  липса на желание и мотивация за тренировки.

Как действат анаболните стероиди на хормоналните ни нива

С употребата на стероиди ние потискаме своето собствено хормонално производство.

Рецепторите ни подават сигнали, че в кръвта има достатъчно количество тестостерон /приет от вън/ и това води до спиране на хормоналната секреция.

Съществува правилото, че колкото по- дълъг и силен е един стероиден цикъл, то толкова по бавно е възстановяването на хормоните ни след това.

За това е важно да помислим и планиране кога и как ще започнем процеса на Излизане от стероиден цикъл.

Средната продължителност на един стероиден цикъл е около 8 седмици.

Като при съставянето му би било добре използваните дози анаболни стероиди плавно да се повишават до максимално планираните нива като в последствие за същия период  се свалят до изходно ниво.

Това е известно като схема на пирамидата с повишаващи към намаляващи дози.

Друг вариант за стероиден цикъл е употребата на медикаменти с константни количества.

Тук срока на прием може да бъде по дълъг, но дозировката ниска и постоянна.

В този случай процеса на излизане от стероиден цикъл ще бъде и доста по-леснен предвид не пълната атрофия на тестисите при производството на тестостерон.

 

излизане от анаболен стероиден цикъл

 

Пример за такъв цикъл е прием на метан от 10 мг. дневна доза с продължителност 6-8 седмици.

Тук процеса на излизане от стероидния цикъл ще започне на 2 седмици преди краят му. Като вариантите са прием на различни видове трибулус, Витмин Д3,витамин Е, Zn+Mg+B6, АТ4, Левзея и др.

Има и трети вариант на формиране на стероиден цикъл, при който стартираме с препарати с удължено действие и в последствие започваме излизането от стероидния цикъл с бързи тестостерони с период на ускорен разпад.

В този стероиден цикъл препаратите, които се използват са 2 вида високо анаболни /дека, ретаболил/ и андрогенни  бързи препарати / пропионат, енантат/.

 

Употреба на анаболи и стероиди-излизане от стероиден цикъл ( анаболен цикъл)

 

Аз лично не съм привърженик на третия вариант и стероидните цикли, които съставям са от първите два варианта, предвид плавното преминаване от комбинация на препаратите и максималната им ефективност за същия период на стероиден цикъл.

При излилизане от стероиден цикъл е важно да насочим усилия към изчистването на рецепторите, което се случва с прием на високи дози от Омега 3.

След спирането на стероидите е необходимо да се намали леко интензитета на тренировките, предвид по забавеното вече възстановяване и намаления протеинов синтез.

При излизане от стероиден цикъл може да се ползва препарата Прегнил, който да даде сигнал на жлезите да засилят производството на тестостерон. Обикновено употребата на Прегнил започва непосредствено след спирането на стероидите.

Прегнил представлява прах и разтворител за инжекционен разтвор. Първо се тегли разтвора и после се поставя във втората ампула, в която е прахообразната смес, след което се тегли и инжектира мускулно.

Добър вариант е инжектирането да бъде  по 10 единици през ден за добра и постоянна стимулация на жлезите с вътрешна секреция.

Дължината на курса може да бъде до 20 дни.

Преди да навлезем в периода на излизане от стероиден цикъл също трябва да помислим за оптимална суплементация

Какво ще рече това?

След спиране на стероидите да включим хранителни добавки подпомагащи увеличаването на тестостерона и поддържащи високи протеинови нива в добавка на хранителния си режим.

 

хранителни добавки след стероиден цикъл (анаболен цикъл)

 

С цел да задържим максимално от постигнатото добра алтернатива освен споменатите по-горе добавки за възстановяване след анаболен цикъл може успешно да се прибавят: креатин, бцаа, комплексни аминокиселини, азотни бустери и др.

Хранене при излизане от стероиден цикъл

Важен момент при излизане от стероиден цикъл е храненето.

Ако до момента сме приемали 2,5-3гр протеин на килограм тегло след спирането на стероидите следва да се намали приема до 1,5-2гр протеин, предвид намаления белтъчен синтез.

probolan za muskulna masa i relef

Ако сме били по време на стероидния цикъл на ниско калориен хранителен режим с цел подобряване на релефа и чистене на подкожни мазнини то при излизане от стероиден цикъл следва калориите плавно да се вдигнат до необходимите за задържане на постигнатото по-време на анаболния цикъл.

Имайте предвид, че колкото по-високи са използваните дози анаболни стероиди, толкова по-голям е риска от увреждания!

Ако скоро не сте ползвали стероиди имайте в предвид, че и ниските дози биха ви дали достатъчен тласък за мускулен растеж.

Възможно ли е повишаване на мускулната маса без прием на анаболни стероиди

Напълно възможно е да повишите мускулната си маса и без прием на стероиди и анаболи.

Прост пример от практика ми беше, когато мой познат ме потърси и искаше да увеличи мускуната си маса.

Той ми сподели, че преди година е правил стероиден цикъл и то с доста силни препарати като анадрол и микс от тестостерони във високи дози.

Не беше спазил условията за излизане от стероиден цикъл и се беше върнал в началните си килограми преди започването му.

След кратък разговор успях да му повлияя да се въздържи този път от прием на стероиди, а да заложим на стриктен хранителен режим и фитнес програма за качване на мускулна маса.

В рамките на два месеца теглото му се повиши с цели 7кг и силата му с около 30% се повиши.

Това е поредното доказателство, че ако не гоните професионални успехи за бодибилдинг сцената, приемът на анаболни строиди  и излизането от стероиден цикъл ще ви се явят като ненужни в тренировъчния процес.

Ако все пак сте решили да ползвате анаболи и имате въпроси от към съставянето и излизането от стероиден цикъл, може да се свържете с мен за съвет!

Благодаря ви за отделеното време, ако мислите, че информацията в статията би била полезна и на други, просто я споделете.

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография