Кой фитнес център да изберем: Атлетик фитнес или Пулс фитнес

Атлетик фитнес или пулс фитнес да изберем

Кой фитнес да изберем, ако това е дилемата? Атлетик или Пулс фитнес? Следващите редове са за вас.

Естествено и аз бях изправен пред същата дилема, понеже и двата фитнеса ценово са на едно ниво почти с много малки разлики от към екстрите в картите.

Като пример мога да дам Пулс фитнес на бул. България – там освен фитнеса и груповите занимания, може да се ползва още и СПА или басейн, като това много леко повишава цената на картата.

В Атлетик фитнес – двете най-големи зали в гр. София на бул. Черни връх и до КАТ – до скоро имаше ограничение на ползването на банята. Да се надяваме вече това да е отстранено.

Хубавото и на двете фитнес вериги: Пулс и Атлетик е, че с една карта имате достъп до всички зали в град София без да се доплаща допълнително при стандартните карти. При промоционалните вече има разлики.

Важно е да отбележа, че при Атлетик фитнес достъпът е включен безплатно за цялата верига фитнес зали в страната не само на териоторията на град София, както при Пулс фитнес.

 

ThermaCuts отслабване без диета

 

Фитнес уреди и машини в Атлетик фитнес и Пулс фитнес

Тъй като имам две години тренировки в Атлетик фитнес и малко повече в Пулс фитнес, смея да твърдя, че фитнес уредите и машините в Пулс превъзхождат като брой и удобство тези в Атлетик.

 

 

Пулс фитнес pulse fitness and spa

Пулс фитнес

 

Членска такса има и в двата фитнеса с тази разлика, че в Атлетик фитнес ако пропуснеш месец, трябва наново да заплатиш членска такса. В Пулс фитнес при подписването на договора плащаш за целия му период членската такса в размер на 50 лева.

Къде ще намерите място за паркиране пред Пулс фитнес и Атлетик фитнес

Както се досещате паркирането в столицата е все по-голям проблем поради наличието на големия брой автомобили.

За двете ми години членство в Атлетик фитнес основно на бул. Черни връх, ползването на паркинга на магазин Лидл беше кошмарно след работа /18ч./… Дори веднъж добросъвестен водач с ключа си ми надра шофьорската врата, както видях в последствие от камерите… И през уикендите там пак трудно се намираха места за паркиране. Същото се отнася и за Атетик фитнес до таурите на КАТ.

 

probolan za muskulna masa i relef

 

Пулс фитнес – два големи паркинга и обикаляща охрана. Когато е пълно, директно те насочват към свободните паркоместа и навигират дамите с трудности при паркирането.

Pulse fitness and Spa на бул. България разполага и с автомивка, което е удобство и спестява време, ако обичате да поддържате автомобила си чист.

Чистота и хигиена във фитнес Атлетик и Pulse fitness and Spa

И двата фитнеса разполагат с почистващ персонал, който се стреми да поддържа хигиената. Както и в Атлетик фитнес, така и в Пулс фитнес има хартиени кърпи с дезинфектант за почистване на уредите.

За две години тренировки в Атлетик фитнес често се сблъсквах с потни и мазни лежанки, както и с миризмата на „мускули“ – често натрапчиво се усещаше…

С тази ситуация във фитнес Пулс са се справили отлично. На рецепцията на фитнеса се дават безплатни хавлиени кърпи, които са с предназначение за постилане върху уреда, на който тренирате. Така се избягват нехигиеничните потни и мазни следи.

Относно миризмите на пот, по-ниско хигиеничните клиенти на Пулс фитнес се предупреждават да вземат съответните мерки /сапун, вода и евентуално дезодорант/.

Следи се и за чисти спортни обувки, като настилките в Пулс фитнес са антибактериални.

Час ПИК в Атлетик фитнес и Пулс фитнес

След 18,00 часа, както сами се досещате, голяма част от работещите хора се насочват към фитнес залите за тренировка.

След две години тренировки в Атлетик фитнес, в Пулс усетих свободата да тренирам спокойно, предвид голямото количество фитнес уреди и липсата на изчакване по машините.

 

Атлетик фитнес Черни връх

Атлетик фитнес

 

В Атлетик фитнес, често се налагаше на един уред да тренираме по 3-4-ма човека… И ако един от тях се потеше повече от необходимото, се сещате как се чувстваха останалите…

Лятото и зимата в Атлетик фитнес и Pulse fitness and Spa

Зимата, както сами се сещате, температурата не е чак толкова от значение, дори и на по-студено пак се тренира.

Да не забравяме, че преди години тренирах на тавана в моята „домашна фитнес зала“ на отрицателни температури, а лятото под напечения покрив и липса на вентилация на над 40С, но всичко това остана в миналото ми.

За мен може да не е много от значение температурата, но все пак добре би било да има някаква средна температура, осигуряваща комфорт за тренировка.

Атлетик фитнес лятото ползва климатици и е добре за тренировка.

Пулс фитнес също е на климатици и се тренира спокойно.

Пулс фитнес на бул. България разполага с обособено място за плаж, включващ плитко басейнче и шезлонги, но това е просто допълнителна екстра, която не би следвало да има конкретно значение за тренировъчният ни комфорт.

 

Пулс фитнес бул.Бълагария уреди

Пулс фитнес

 

Наблюденията ми са, че зимата в Атлетик фитнес на бул. Черни връх се запотяваха стъклата и влажността – предвид многото трениращи, беше над нормата.

Тук мога да кажа същото за Пулс, но със забележката, че това се отнася за някои от залите за групови занимания: бокс и спининг.

В самата фитнес зала на Пулс и на трите етажа не се наблюдава прекомерна влажност, причиняваща дискомфорт за трениращите.

 

Атлетик фитнес уреди

Атлетик фитнес

 

В Атлетик фитнес груповите занимания бяха основно посещавани от жени и кракът ми не е стъпвал, като по тази причина не бих могъл да дам компетентно мнение.

Местоположение и достъп до Пулс и Атлетик

Все пак и местоположението също е от значение, коя фитнес зала ще изберем, както и къде ходят приятелите ни да тренират. В компания винаги се тренира по-добре.

Местоживеенето, работата и трафикът също са от значение за избора на фитнес център.

Информацията съм я написал по мое собствено виждане, като се опитал да изразя най-безпристрастно ситуацията в двете най-конкурентни вериги фитнеси: Атлетик  /бул. Черни връх/ и Пулс фитнес /бул. България/ в град София, по личните ми наблюдения.

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография