Витамин B12 капки за нос новата алтернатива

витамин-б12 капки за нос

В12 е витамина, който има качества да възстановява мускулатурата и притежаващ истински изграждащ ефект. Витамин Б12 също така подпомага мускулатурата за облекчаване на умората, за нормално функциониране на имунната и нервната ни система.

В миналото ми когато тренирах по 6 пъти седмично и често двуразово, имах нужда от по- добро възстановяване и търсех натурален вариант за да стимулирам анаболните /изграждащи/ процеси в тялото си.

Един отличен по това време вариант се яви ампулната форма на витамин Б12, която започнах да използвам.

Ефект наистина се усещаше като подобрено и качествено възстановяване, но недостатъка беше, че трябваше да се инжектира мускулно.

Предвид водния разтвор на ампулата с витамин В12 усещането за болка при инжектирането наистина си беше осезаемо. Но както казват старите хора поговорката: „Трай бабо за хубост“ беше в пълна сила.

По то време си нямах и понятие за отношението на кръвните групи към усвояемостта на храните, но без да искам с вливането на витамин В12 съм направил точно попадение за моята А кръвна група, която я свързваме с по-доброто усвояване на вегетарианските храни отколкото на животинските най-общо казано.

И точно тук идва момента да спомена, че хората от А и АБ-кръвна група в много малка степен усвояват с храната витамин В12.

Поради тази причина, често се наблюдават при А и АБ-кръвна група болести на кръвта или казано иначе Анемия или нарушено кръво-съсирване.

 

ThermaCuts отслабване без диета

 

Заболявания причинени от липсата на витамин В12

Случаите на злокачествена анемия най-често се срещат при хора с кръвна група А, като това няма отношение с веганския начин на хранене. Причината за това се явява от недостатъчност на витамин В12, който както споменах вече се абсорбира най-трудно от кръвна група-А чрез храната.

Кръвна група АБ също са генетично предразположени към това заболяване, но в по-малка степен.

Причината за не доброто усвояване на витамин В12 от храната е, че за неговото абсорбиране са необходими по-високи нива на стомашни киселини и присъствието на ензим, произвеждан от стомашната лигавица отговорен за пълния прием на приетият с храната витамин Б12.

При кръвни групи А и АБ този фактор е със значително по-ниски стойности, като и нивото на стомашни киселини е доста по-ниско сравнено с 0-ва и Б-кръвни групи.

Поради тази причина страдащите от анемия, както и за пълна кръвна профилактика е необходимо да се приема външно витамин В12.

Предвид многобройните научни изследвания за последните години показват, че липсата на витамин В12 е много разпространен не само сред хората в напреднала и средна възраст, но и сред тийнейджърите и децата.
От липсата на Б12 страдат без да знаят около 22% от хората над 60 години и 40% от хората в напреднала възраст с тежки психични и неврологични проблеми.

От друга страна десетки малки деца, тийнейджъри и младежи са с гранични нива на витамин В12 в кръвта под необходимите наличности за оптималното функциониране на мозъка.

Много пациенти с диагнози като: Алцхаймер, Множествена склероза, ранен Паркинсон, Аутизъм, Депресия, Биполярно разстройство, загуба на зрението, Обучителни затруднения, Шизофрения и Диабетна невропатия, в действителност се оказват жертви на липсата на витамин Б12.

 

probolan za muskulna masa i relef

 

Липса на витамин В12 – симптоми

Преди да започна със симптомите при липса на витамин Б12 искам да обобщя къде в действителност се складира той в организмът ни.

Черен дроб съдържание на витамин Б12 – около 60 процента

Мускулатура – около 30 процента съдържание на В12

Организмът ни определя пътят на циркулацията между храносмилателната система и черния дроб, като чрез жлъчката отделяме 1.4 pg. Б12 дневно в тънките черва. Като при здраво тяло се усвояват приблизително 0.7 pg. В12.

Научни изследванията показват, че ако даден индивид има нисък прием на B12, усвояването на витамина се увеличава с цел извличане на повече B12 в организма.

Съществува обаче възможността за бавна загуба на Б12, в зависимост от вариациите в тази циркулация, известна в медицината като ентерохепатичен цикъл и то преди да развием всички симптоми на дефицит на витамин B12.

Симптомите, които показват витаминен дефицит на Б12 са следните: нервност, проблеми със съсирването на кръвта, схващане на краката, депресия, възпален език, сърцебиене, проблеми с месечния цикъл, затруднено преглъщане, проблеми с паметта и други.

В случай, че имате някои от споменатите от мен симптоми, може да опитате профилактика с Б12 под формата на капки за нос.

Те се явяват отлична алтернатива на ампулте с витамин В12 подпомагащи неговото усвояване чрез лигавицата на носа.

Как функционира назалната формула на Витамин Б12

Назалната формула осигурява незабавно поемане на витамин Б12 през носната кухина. Молекулите на тази формула могат ефективно да преминат носната лигавица и да навлязат в кръвния поток, като това предлага големи предимства спрямо конвенционалните методи за набавяне на витамин В12.

Капките за нос с Витамин B12 съдържат в себе си 5000 mcg Methylcobalamin и са изключително подходящи за хора от А и АБ-кръвни групи, както и за вегани. Също така имат лиценз от The Vegan Society.

 

витамин Б12 под формата на капки за нос

 

Ако сте вегани или просто принадлежите към А или АБ-кръвни групи профилактиката с капки за нос съдържащи витамин В12 ще ви бъдат от голяма полза.

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография