Ретин-А крем против бръчки, белези и акне

retin-A

Гладка и чиста от петна кожа, акне и бръчки с Ретин-А

За първи път научих за този вълшебен продукт като тинейджър.

Тогава за борба с досадно избиващите пъпки упорито се рекламираше серията на OXY гел и сапун, но уви, без особен успех в борбата с акнето.

След среща с дерматолог узнах за крема Ретин-А (Retin-A).

С голямо недоверие се насочих към аптеката и взех една тубичка от крема.

След като се прибрах, веднага намазах новопоявилото се акне.

Още на следващия ден, като застанах пред огледалото, забелязах как подутините по кожата ми бяха намалели значително и не бяха така болезнени.

Впоследствие за няколко дни съвсем изчезнаха.

Продължих да се мажа с превантивен ефект още известно време, докато не ми свърши. Т

ака забравих и за крема до момента, в който увлечени покрай фитнесa мои приятели не започнаха да приемат анаболни стероиди.

Както ви е известно повечето от тях предизвикват като един от страничните си ефекти – появата на акне и стрии.

Обикновено акнето се появява в областта на гърдите и гърба.

Тук е моментът да кажа от опит, че при леко изпотяване имате усещането, че някой ви боде по засегнатите места.

Много неприятно усещане, за което се взе решение да пребори по съвет на дерматолог с бирена мая, но без особен резултат.

Тогава на база предишния си опит с акнето, реших да предложа на моите приятели да опитат с Ретин-А, като също с него намазаха и появилите им се стрии.

О чудо, още след първите третирания на засегнатите места се усети облекчение и изсушаване на гнойните пъпки, както и заличаване на стриите.

Доволни от действието на Ретин А, го препоръчах и на останалите момчета от фитнеса.

ретинол А против бръчки

Всички без изключения останаха доволни. Решиха проблемите си с болезненото и неестетично акне и стрии.

Така с времето и липсата на подобни проблеми забравих за съществуването му до момента, в който бях на международна среща на дерматолози и презентации на нови продукти за заличаване на бръчки и гладка кожа.

На срещата бяха коментирани голям набор от новоразработените продукти, като в основата на повечето беше на базата, с която е бил разработен Ретин-А, отдавна познат и доказан продукт за грижа за кожата в борбата срещу бръчките.

Изследванията показват, че повечето фирми в Beauty бранша регистрират на пазара нови продукти с високи цени, като активното вещество налично в Ретин-А е намалено до минимум за сметка на набор от Б-комплекс + Е витамини.

Ето защо новите дерма продукти разчитат основно на силна реклама, а не на доказано си действие във времето, както е при крема за бръчки Ретин-А.

След срещата с дерматолозите и проведените лични разговори с някои от тях и опитът им в борбата с бръчките, останах за пореден път изненадан от ефективното действие на Ретин А и положителните коментари.

Тъй-като бях взел няколко мостри от новите продукти за кожа, като измежду тях имаше и една тубичка Ретин-А реших да направя за себе си проверка за достоверността на наученото от срещата.

За целта дадох на моя колежка един от продуктите за гладка кожа, където очакваните резултати трябваше да се проявят в рамките от 2-3 седмици.

След като изтече този период, в който тя беше третирала кожата си в проблемните зони, се забеляза наистина видимо подобрение.

Негативният ефект се появи след близо месец, когато отново кожата на лицето ѝ върна предишният си облик, като дори смея да твърдя, че в дълбочина релефността беше по-голяма.

Тогава дойде ред за опит с Ретин-А. Честно казано не хранех някакви големи надежди, че 38 годишна жена може да се доближи до свежестта на 24-годишна млада дама, но уви, останах шокиран от случилото се.

След третиране на засегнатите зони, Ретин-А опъна и освежи кожата ѝ до неузнаваемост.

Мимическите бръчки бяха стопени, кожата на лицето ѝ изглеждаше подмладена и опъната. Дерматолозите се оказаха прави за действието на крема като доказан бестселър продукт за чиста и гладка кожа.

Действие на Ретин-А

Намалява линиите и бръчките, като увеличава синтеза на мазнини, колаген и хиалуронова киселина в кожата

Независимо проучване на Д-р Лесли Бауман, автор на книгата „The Skin Type Solution“, прави експеримент с 36 души на средна възраст от 87 години, като участниците са били третирани три пъти седмично само с 0,4% Ретин А, който е доста по-слаб от най-обогатената версия на крема. След 24 седмици подобренията са драматични и ясно видими с невъоръжено око.

Превенция за стареенето на кожата

Retin-A повишава запасите на колаген и хиалуронова киселина като забавя скоростта и образуването в бъдеще на бръчки и линии по кожата, които предстоят тепърва да се появят.

Благоприятно въздействие върху тена и пигмента на кожата ви, като тя изглежда гладка и сияеща в сравнение с преди

ретин-а крем против бръчки и стрии

Това е така, защото кремът Ретин-А има ексфолиращ ефект като премахва повърхностния слой мъртви клетки.

Заглажда кожата и увеличава производството на нов колаген.

Този процес може да отнеме известно време, докато забележите пълният му ефект.

Първоначално е възможно да има поява на леко лющене и зачервяване, но след това кожата ви ще свикне с него и ще имате значително по-гладка и сияйна кожа.

При слънчеви изгаряния увредената вече кожа се характеризира с появата на пигменти петна /лунички/.

При употреба на Ретин-А върху проблемните зони кожата Ви възвръща първоначалната си пигментация, чрез бързото действие на ретиноидите в продукта.

Помощ върху контрола на запушени пори, акне и прекомерно омазнена кожа

Никой не обича тези неща и както видяхте от моя личен досег с Ретин-А, ефектът беше поразителен. Също така кремът има превантивен ефект върху предменстуралните пъпки.

При борбата с акнето се представя отлично чрез мощна ексфолиация на ретиноиди и премахване на мъртвите кожни клетки, които блокират порите и водят до появата на акне.

Контрол върху прекомерното производство на мазнини от кожата и превенция от замърсяване

Цена на Ретин-А сравнен с конкурентите в бранша

Ефектът от крема, на който бях свидетел, ми доказа че парите, дадени за всякакви други дерма продукти с неясен ефект, са хвърлени на вятъра.

Има ли смисъл от множество пилинг маски, кремове и серуми за кожа предвид общото действие и ефектът на Ретин-А върху кожата?

Retin-A, ретионол-а за бръчки и белези.

За поръчки на крем Ретин А кликнете ТУК

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография