Отслабване след празници

отслабване след празници

Или как да задържим теглото си по време на празници?

В тази статия бих искал да обърна внимание не на какво да не ядете и да не пиете, а как по-лесно да задържите постигнатото във фитнеса по време на обилното празнично хранене.

Празниците ги свързваме освен с активната почивка и с обилното хранене на „нежелани храни“. Но как да откажем вкусният тиквеник на баба и баницата на майка…

Колкото и строг хранителен режим да водим, винаги можем да намерим пролука за почивка и да се отдадем, макар и за кратко на кулинарните изкушения.

Проблем би имало, ако продължим в същия празничен дух на хранене и след празниците. Тогава значително бихме се отдалечили от целите си.

Съвети за хранене след празници:

Веднага след празниците не преминавайте рязко към ниско калорийните диети, защото с тях ще стресирате прекалено много организма. Направете го плавно, като отделите повече време за фитнес тренировки.

Фитнес тренировката:

Ако все пак измежду обилните обяди и вечери намерите време, отидете до близката фитнес зала да направите лека тренировка. Така ще изгорите част от приетите калории, като с това ще ограничите част от негативния ефект на почивката.

В случай, че сте решили все пак почивката Ви да бъде изцяло без физическо натоварване, би било добре след празниците да започнете не от там, откъдето спряхте, а да се върнете леко назад в тренировъчен аспект. Тренировки с по-леки тежести, но с по-дълга и не толкова интензивна аеробна дейност. По този начин стресът за организма ще е доста по-ограничен, а влизането отново във форма по-леко и приятно.

В заключение: разковничето за отслабване след празници се крие в задържането на постигнатото преди тегло по време на празничното хранене.

Весели празници!

ThermaCuts отслабване без диета

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография