Фитнес визуализация и мотивация

Фитнес визуализация и мотивация

Всеки е изправен пред дилемата как да постигне по-добри резултати във фитнеса, дали в отслабването или в качването на мускулна маса, отговорът е един: Визуализация и мотивация – тези думи са ключът към успеха!

Фитнес визуализация и мотивация – какво трябва да знаем и как да ги приложим

Визуализацията и мотивацията са най-успешните методи за въздействие и цялостна настройка на организма за метаморфоза.

Няма по-силно нещо от съзнанието ни! То определя бъдещето ни развитие. Ако силно поискаме нещо, ще го получим! Същото е в сила и за оформянето на тялото.

Още преди 40 години Арнолд Шварценегер използва този метод и достига до върха на бодибидлинга.Така успява да спечели 7 пъти най-елитното състезание по бодибилдинг Мистър Олимпия.

Наскоро гледах негово интервю в тази връзка. Там Арнолд Шварценегер подробно обяснява какви са ползите от визуализацията и мотивацията не само в спорта, но и в живота като цяло.

Визуализация и мотивация във фитнеса и съветите на Арнолд Шварценегер

Изчистете съзнанието си от излишните мисли, влезте във фитнеса само с идеята, че трябва да тренирате.

Оставете телефоните си, за да не ви разсейват, всеки ще изтърпи един час без вас.

Настройте се психически за тренировката: как ще тренирате здраво, как ще дадете максимума от себе си.

Ако досега дадена тежест ви се е струвала невъзможна за вдигане, представете си как с лекота я вдигате и правите повторение след повторение.

В почивките между сериите не говорете и не се разсейвайте, а мислете за следващата серия, мислете как тренираната мускулна група се изпълва с кръв и нараства.

Съсредоточете се върху тежестта, изолирайте всичко и всички около вас, направете още едно повторение, не бързайте да оставите щангата.

probolan za muskulna masa i relef

Използвайте в тренировките си партньор. При тренировка с партньор си направете едно съревнование, така спортният дух ще се активира, желанието ви за победа ще ви даде нови сили възможности за фитнес мотивация.

Тренировката ви ще стане по-ефективна и натоварваща, а от там и резултатите ви няма да закъснеят.

Планирайте всичко до последната минута, бъдете уверени в себе си и възможностите си. Не се разколебавайте нито за миг. Разколебаете ли се, битката е загубена!

Фитнес визуализация и мотивация – примери

Ще дам пример с тренировка за бицепс: Застанете пред огледалото. Хванете здраво щангата и почнете упражнението, като си представяте как бицепсите ви нарастват след всяко едно повторение.

Искате да отслабнете, да имате релефно и изчистено от мазнини тяло? Представете си го, бъдете мотивирани и следвайте желанието си.

Направете още 500 м на бягащата пътека със сетни сили. Представете си как със стичането на потта от вас изчезват и мазнините. Повярвайте и резултатите няма да закъснеят!

Фитнес визуализация и мотивация за отслабване

Визуализация и мотивация с Гейбриъл метод

Джон Гейбриъл е работил като брокер на Ню Йоркската фондова борса. От стреса е започнал да качва килограми.

Решава да вземе мерки и наема най-добрите фитнес инструктори и диетолози, НО уви, ефект няма. Изпробва различни видове хранителни режими, но стресът в случая се оказва непобедим и теглото му не спира да расте.

Напуска борсата предвид пагубното ѝ въздействие върху него. Започва да тренира и създава Гейбриъл метод за визуализация.

 

Гейбриъл метод за визуализация и мотивация и отслабване

 

Какво представлява Гейбриъл методът за визуализация и мотивация

В продължение на месец, сутрин и вечер правете следното:

Вземете снимка на някой, чието тяло и визия харесвате, като също може това да бъде и ваша снимка от миналото, където сте по-слаб или по-мускулест. Въпросът е това за вас да бъде желаното тяло.

Джон Гейбриъл съветва да не се притеснявате доколко снимката е реалистична в случай, че не е ваша и да приемете и повярвате, че няма невъзможни неща.

На снимката напишете : „Използвам силата на мисълта си, за да създам мечтаното тяло.“

Поставете снимката на удобно място близо до леглото, десктопа на компютъра си или в колата си. Така често ще може да я виждате и да настроите тялото си за промяна.

7 стъпки за фитнес мотивация и визуализация с Гейбриъл метод

  • Наблюдавайте снимката около 30 секунди.
  • Докато я гледате, кажете думите, написани от Вас върху снимката.
  • Затворете очи, след това си представете, че Вашето тяло изглежда така.
  • Повтаряйте това, толкова дълго, колкото пожелаете.
  • Представете си, че Вашето тяло изглежда така както това на снимката, не само физически, но и психически.
  • Представете си и усетете как влизате в по-малък размер дрехи, слейте се с това чувство.
  • На сутринта отново си представете мечтаното тяло, вижте отново снимката и изживейте усещанията на осъществената мечта.

ThermaCuts отслабване без диета

Още варианти за визуализация и мотивация

 

Гейбриъл метод за визуализация и мотивация за отслабване или по-големи мускули с релефно тяло

 

Тук пак ще се върна към съветите на Арнолд Шварценегер и как той казва да сложим постери на бодибилдъри в стаята си и как като ги гледаме, да се мотивираме.

Като се сетя, с плакати от списание Олимп си бях украсил като тинейджър стаята. Без да съм знаел тогава за тези методи на фитнес визуализация и мотивация, и да, определено имаше ефект!

В You tube има много клипове за мотивация, които са също добър предтренировъчен вариант за мотивация. Просто се решете на промяна и бъдете уверени в успеха!

Опитайте, няма да съжалявате!

Save

Save

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография