Тренировка с бебе: влез във форма след раждането

тренировка с бебе

Често след раждането, дамите се нуждаят да влязат отново във форма. Но предвид трудностите с бебето, семейните задължения и липсата на свободно време, това се отлага за в бъдеще.

Днес бих искал да ви представя няколко упражнения, които може да правите в домашни условия с вашето бебе. Така все пак имате шанс постепенно да възвърнете загубената форма.

Не се притеснявайте, ще бъде забавно и за двама ви. Детето ще приеме за игра движенията, а вие ще акцентирате върху физическата си форма и бързото възстановяване.

Клек с бебе пред гърди

Поставете детето в кенгуру, но ако нямате може просто да го гушнете. Натоварва се бедрената и седалищната мускулатура. Започнете като начало с 2 серии по 15-20 повторения.

Тренировка с бебе в ръце

Тренировка за рамо с бебе в ръце

Изключително полезно упражнение, с което ще укрепите мускулите на ръцете, а във всяка една житейска ситуация от следващите 4-5г. ще ви бъде полезно. Упражнението натоварва раменната мускулатура и укрепва ръцете и стойката. Стартирайте с 3 серии по 15-20 повторения. С течение на времето и с увеличението на теглото на бебето натоварването прогресивно ще нараства, но в случай, че ви олекне добавете още серии или повторения.

тренировка за рамо с бебе

Коремни преси с бебе в ръце

Прехвърляте внимателно детето от двете страни на корема. Тук целта е да заздравите коремната мускулатура. Може да започнете с 3 серии по 15-20 повторения, а в последствие с адаптацията на мускулатурата да увеличите броя на сериите и повторенията. В следващото упражнение ще натоварите долната част на коремната мускулатура. Отново направете 3 серии по 15-20 повторения. Имайте в предвид, че ако сте раждали „секцио“ е добре да се възстановите напълно и едва след това да тренирате коремната мускулатура!

тренировка с бебе за коремна мускулатура

тренировка за корем с бебе

Лицеви опори върху бебе

Чудесно упражнение съчетаващо в себе си играта с детето и натоварване на гръдната мускулатура и трицепса. Започнете с 3 серии по 15-20 повторения.

тренировка с бебе

Какво по-хубаво от това да тренираш със своето дете в ръце. Забавна игра за него, а фитнес тренировка за теб. Един лесен и достъпен вариант за влизане във форма след раждането в домашни условия.

ThermaCuts отслабване без диета

ALC-reflex-nutrition

Ацетил Л-карнитин топи безкомпромисно мазнините! За повече инфо кликни върху изображението.

Save

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография