Убиецът на хилавите младежи – Мартин Гергов

Martin Gergov fitness

Ще попитате защо е такова заглавието може би? Погледнете тези снимки и отговорът е там. Марти, моят добър приятел, разби мита, властващ във фитнес средите, че всичко е ген и че сме безсилни да се опълчим срещу него.

Как започна всичко в далечната за някои 1998 г., когато за пръв път стъпих в залата по тежка атлетика в НСА, ми направи впечатление един доста хилав младеж, който упорито се бореше с тежестите, а останалите в залата гиганти често го взимаха на бъзик.

Martin Gergov

Това беше началото

Но това не отказа Марти. С все по-голям хъс и мотивация тренираше. Резултатите не закъсняха. Постепенно, но сигурно, той започна да повишава личното си тегло и силовите си постижения.

Някои от вас ще кажат: ами взимал е „химия“. Тук е моментът да спомена, че 5-те ми години, прекарани в залата по тежка атлетика в „Национална спортна академия“, ми дадоха възможността да се нагледам на подобни трансформации, завършващи по един и същ начин: отново в почти изходна позиция и липса на желание за тренировка след спиране на стероидния прием.

Това обаче не се случи с Мартин Гергов. Той избра трудният път към върха, като неотклонно го следваше ден след ден. Всеки ден ние учехме по нещо ново за формирането на максимална мускулна маса и сила. Всеки ден рамо до рамо с шампионите на тежката атлетика растяхме и изграждахме силен тренировъчен дух, способен на победи.

Мартин Гергов Културизъм

2-ро място в категория до 80 кг.

Няма да забравя тежките двуразови тренировки, как сутрин в 6.00 ч. влизахме в залата и бивахме свидетели на още един разбит фитнес мит – възраст в спорта!

Професорът Павел Добрев от катедра „Тежка атлетика“ направи експеримент и доказа как старци на възраст над 70 години успяха да хвърлят бастуните и повишиха сериозно силовите си възможности. С това той доказа, че няма възраст в спорта, а желание и мотивация.

Мартин Гергов силов трибой Като човек бил почти на всяка една тренировка до моя стар приятел Марти и на всяко едно състезание, мога да кажа с ръка на сърцето: Упоритостта прави шампионът – живото доказателство за това е Мартин Гергов, убиецът на хилавите младежи!

Кой е Мартин Гергов?

Четирикратен републикански шампион по силов трибой , четирикратен вицерепубликански шампион, петкратен бронзов медалист, четвърти на Световното по пауърлифтинг за младежи по мъртва тяга.

Martin Gergov i Svetoslav Kovachev

Mr 3 Hours в ролята на здравен репортер.

Автор и режисьор на фитнес трейлъра „На война с мазнините“. Най-добрият фитнес консултант работил за най-големите фитнес центрове в София с огромно количество доволни от постигнатите резултати клиенти.

На война с мазнините

За връзки с Мартин Гергов, кликнете тук.

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография