Кои са добрите и кои са лошите магазини за хранителни добавки?

Както във всяка друга сфера от живота, и при продажбата на фитнес суплементи има добри и лоши търговци и места. За да можете да различите добрите от лошите магазини за хранителни добавки, ще се опитаме да ви посочим практиките, характерни и за едните и за другите. Ако сте напълно начинаещи в областта на спортните суплементи, едва ли можете да прецените кой магазин (физически или онлайн) е добър, а това ви излага на риск да попаднете на нискокачествени и дори опасни за здравето продукти.

С какво се отличават лошите места за продажба на добавки?

Има няколко показателя, по които лесно можем да познаем, че сме попаднали на лошо място, независимо дали става въпрос за физически или онлайн магазини за хранителни добавки. И на двете места – в реалния свят и във виртуалното пространство се следва една и съща схема на действие. Тя е следствие от нехайство към здравето на купувача и желание за лесна и бърза печалба. Критериите, по които ще ги различите са:

Липса на всякаква информация относно произход и състав на продуктите

Ако попаднете в магазин, предлагащ добавки, за които липсва каквато и да е информация относно производител, място на производство, състав и количество на отделните компоненти, то със сигурност сте попаднали на лош търговец, който иска да ви спечели с ниските цени на предлаганите от него продукти. Знайте, че колкото по-евтина е една добавка, толкова по-голяма е вероятността тя да съдържа опасни за здравето съставки и да не е преминала през клинични изпитания и контрол от страна на съответните власти.

Отсъствие на компетентен консултант

Всеки магазин, в който липсва каквато и да е възможност за компетентна консултация, относно свойствата и предназначението на предлаганите продукти е неудачно място за пазаруване. Като добавим към този показател и пълната липса на информация, относно произход и състав, се оказва, че конкретният физически или онлайн магазин ви предлага суплементи, за които не е известно абсолютно нищо. Ако липсва описание на продуктите и няма възможност за получаване на елементарна информация, не купувайте добавки от това място.

Кое отличава добрите магазини за добавки?

Добрите магазини за хранителни добавки се различават по много показатели. На първо място, те развиват легално своята дейност, което показва, че предлаганите от тях продукти подлежат на контрол и регулация. Във виртуалното пространство е по-лесно да търгуваш с нерегламентирани стоки, затова първото, което трябва да направите, влизайки в сайт за продажба на добавки е да потърсите данни за конкретния търговец – име на фирма, разрешително за търговия, адрес на управление и телефон за контакт.

Другите отличителни белези на добрите магазини са:

Наличие на продукти на утвърдени марки

Магазин, предлагащ оригинални продукти на познати и утвърдени марки е добър магазин. Разбира се, в него цените на предлаганите добавки са значително по-високи, но това е напълно обяснимо предвид чистотата на вложените съставки, оптималната им концентрация, модерната технология на производство и проведените клинични тестове и изпитания. Сами решават дали да похарчите малко по-голяма сума за ефикасен и безопасен продукт или да икономисате средства, залагайки на добавка, за която не знаете нищо.

Подробна и постоянно налична информация

Добрите магазини за хранителни добавки осигуряват постоянен достъп на информация, касаеща свойствата и състава на предлаганите от тях продукти. В онлайн магазините това са подробните описания, посочващи най-важната информация за всеки отделен продукт, както и възможността за онлайн комуникация с консултант-продавач. Във физическите магазини информацията се предлага от самия продавач, от специално отпечатани брошури или от етикетите на самите добавки.

най-добрият фебърнър за жени Grenade Killa Ketones

Най-добрият фебърнър за жени Grenade Killa Ketones

Save

Save

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография