Мускулна електро-стимулация новата фитнес тренировка

Мускулна електростимулация

Като любител на иновациите и новите технологии във фитнес индустрията, реших да опитам така нашумялата напоследък електро-стимулация на мускулатурата.

Естествено погледнах с недоверие към този вид „физическа активност“ създадена за мързеливци и хора с увреждания, както и евентуалната и‘ ефективност.

Но нека да се върнем и разясним какво всъщност представлява електростимулацията?

Тя се състой от използването на апарат, който електро-стимулира мускулните влакна чрез нискочестотни електрически импулси. Мускулните движения (контракции) причинени от електростимулацията позволяват хипертрофия, увеличение на силата и издръжливостта, както и да горене на локално събраните мазнини.

До тук добре на теория, но все пак мен лично ме интересуваше ефекта върху тялото ми и по тази причина реших да опитам.

За целта ми дадоха да облека специален ластичен екип, който намокриха в зоните за поставяне на електро оборудването. Знаете, че водата е отличен проводник на електричеството.

Уредът, на който закачиха кабелите е с няколко режима на действие предвид натоварването и зоните, върху които се акцентира.

След провеждането на първите импулси за момент направих асоциация с филма „Зеленият път“ и „електрическия стол“, на който изпращаха осъдените на смърт.

Електростимулация тренировка

Електростимулация тренировка

 

Самата тренировка продължи 30 минути, като в това време се правеха леки упражнения за цялото тяло със стегната мускулатура и прогресивно увеличение на напрежението. Впечатлението ми е, че е доста натоварващо и изморително. Останах приятно изненадан от ефекта, който както обсъдихме с Александра Йорданова инструкторката отговаряща за този вид тренировки, се оказва, че е значително по-силен при хора с по-голямо количество чиста мускулна маса и физическа активност. Това си го обяснявам от липсата на мастна изолация от подкожните мазнини. Представете си кабел с по-дебела изолация.

Аз лично исках да видя максималната сила на електростимулацията и повярвайте в един момент ми дойде в повече щом ми напомни за адското ми приключение на състезанието „ Да изпревариш лифта“ с моя стар приятел и тренировъчен партньор Мартин Гергов.

В заключение мога да потвърдя наличие на мускулна треска на засегнатите зони, но до колко е по-ефективна и здравословна тази тренировка от стандартната тренировка с тежести не мога да дам безпристрастен отговор.

За леко оформяне на тялото и горене на мазнини може да има лек ефект, но за сериозни резултати едва ли. Но това е мое лично мнение и не искам да ангажирам никой с него.

Ако все пак ви мързи да тренирате по стандартните сплит системи с тежести във фитнес залата то това значи е вашата тренировка.

ThermaCuts отслабване без диета

Grenade Thermo detonator- за бързо топене на мазнините с доказан ефект.

Grenade Thermo detonator взривява мастните депа

Най-добрият фетбърнър за мъже Black OPS

Най-добрият фетбърнър за мъже Black OPS

grenade-thermo-detonator-stim-free-%d1%84%d0%b5%d1%82%d0%b1%d1%8a%d1%80%d0%bd%d1%8a%d1%80

Thermo Detonator Stim Free – върхът на фетбърнърите.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография