Фитнес с Петя Петрова

фитнес интервю с петя петрова

Някои ме наричат откривател на фитнес звезди, дали е така само времето ще докаже твърдението им, но за мен всичко е труд, упоритост и лишения. Има цели и цели. Зависи от самите нас дали ще изберем близките и лесните или ще погледнем по-нависоко и по-далече. Повярвайте, поискайте и то ще се случи – единствената за мен вярна формула за успеха!

Днес ще ви представя една млада и потенциална претендентка за фитнес титли и бъдещи спортни успехи. Може би някой от вас вече я познават – това е момичето, приело фитнеса в сърцето си, а именно Петя Петрова, нашата млада надежда. Ето какво сподели тя за себе си в интервюто.

Фитнес с Петя Петрова

Здравей Петя, защо избра точно фитнеса, а не нещо друго ?

Здравейте читатели на www.Fitnesstime.eu.
На първо място благодаря за проявения интерес към мен и поканата за това интервю. Казвам се Петя Петрова и съм на 23 год. С фитнес се занимавам любителски от около 14 месеца. Разбира се, както всички хора и аз започнах водена от желанието си да подобря тялото си ( Все пак хората сме устроени постоянно да гоним съвършенство и за съжаление, колкото и да подобряваме себе си, никога не е достатъчно).

Впоследствие, виждайки колко положително се отразява на тялото ми, фитнесът и здравословното хранене се превърнаха в ежедневие. На този етап са и най- важният фактор за мен. За щастие виждам, че напоследък все повее хора тръгват по този път, което може само да ни радва. Освен физика, в залата се гради и характер.

Би ли желала да продължиш с развитието си към върховете на фитнеса в професионален план?

Разбира се! Какво по-хубаво от това хобито ти да се превърне и в работа!? Човек трябва да се бори за мечтите си. Животът е твърде кратък, за да се примиряваме със скучна работа, сметки и данъци. Трябва да го живеем с удоволствие.

Петя Петрова - мъртва тяга

Кой ти е любимият фитнес модел и с какво те грабна?

Нямам точно определен любим фитнес модел. Като физика, пропорции, симетрия ми допадат Andreia Brazier, Michelle Lewin, Dana Linn Bailey, Alice Olson, Oksana Grishina, Larisa Reis и пр. Грабва ме трудът, вложен в тези тела. Всяка една от тях има завидни постижения, комбинирани с красиви лицеви черти. Такъв чар трудно се подминава.

Има много видове и течения във фитнеса: класически фитнес, бодипъмп, спининг, кросфит… На кое от тях си фен?

Всяка една дисциплина има своите плюсове и минуси. Няма как да делим спорта в това отношение. Всяка категория сама по себе си е красива, зависи откъде я гледаме. Лично аз много симпатизирам на класическия културизъм при мъжете, там освен килограми и височина се залага на цялостната визия, търси се красивото и симетрията. При жените най- популярна разбира се си остава категорията „Бикини фитнес“, в която отново наблюдаваме въпросният стремеж към атлетичното, с добра симетрия и пропорции на тялото, към която категория напоследък има завиден ръст на желаещите за участие.

Както ни е известно храненето е в основата на красивата фигура редом с генетиката, ти какво би ни разкрила за хранителния си режим?

Храната е основният виновник при сформирането на едно хубаво хармонично и здраво тяло. Тя е основният ключ към успеха. Едва след нея идват тренировките и доброто възстановяване. За напътствия разбира се е хубаво човек да се консултира с доказали се в областта специалисти, пътят към желаната фигура ще бъде много по-лесен и същевременно с гарантиран успех в края! Като цяло е важно да намерите хармония и баланс, да не се лишавате до крайност, особено ако не гоните професионален резултат.

Здравословното хранене може да бъде безумно вкусно и разнообразно. Всеки, уважаващ себе си човек може да се сдобие с много информация в интернет пространството, относно хранителни режими, интересни рецепти и прочие. Наблягайте на домашно приготвени продукти, избягвайте пакетираните и консервирани храни, носете си храна на работното място или в училище – отнема малко време и се отплаща със сигурност ! Стремете се да наблягате на храни с високо съдържание на протеини, повече плодове и зеленчуци, не се плашете от въглехидратите и мазнините, те могат само да помогнат ако са в точното количество и от правилните източници !

Петя, не мога да се въздържа да те попитам как си кореспондира според теб изкуството в частност татусите и фитнеса?

Както фитнесът, така и татуировките могат доста добре да кореспондират с нашите тела. И двете ги красят успешно, ако се правят с мярка и мисъл. И все пак всеки има различни дефиниции за понятието красота. Аз лично смятам комбинацията за чудесна. 🙂

Дамите често не харесват фигурата си и искат да се виждат по-слаби, как би ги напътствала да постигат красиво и хармонично тяло?

Слабото не е красиво! Научете се! На първо място трябва да се стремим към здраве и щастие. Нищо не ни краси по-добре от усмивката. Препоръчвам им да се успокоят, да се научат да се обичат такива, каквито са, защото само тогава ще могат да гонят целите си с успех и да избегнат грешките, които милион жени допускат всеки ден. Изхвърлете списанията с безброй статии от рода на: «-7 кг. за 5 дни». Това са скандални осеяни с глад и лишения статии, с които освен дисбаланс и стрес, няма да ви докарат желаното тяло. Научете се да давате нужното на тялото си. Гладуването е най-често срещаната грешка. То кара организмът да преминава в режим на самосъхранение, от който, повярвайте ми, дупетата ви няма да станат по-малки и стегнати.

петя-фитнес

Хранителни добавки и употреба, и ефект – какво ти е мнението по въпроса?

За, разбира се! Колкото и добре да е балансиран един хранителен режим, тялото ни има нужда от безброй микро и макро нутриенти, които няма как да набавим в пълната им гама с диетата. Тук идват хранителните добавки. Те разбира се са строго индивидуални за всеки, защото всички ние имаме различни цели и гоним различни резултати. Но гамата от продукти на пазара е изключително широка и предоставя пълен набор от необходимите ни продукти.

fitmiss delight протеин за жени

Протеинът, който жените пожелаха.

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография