Умерен фитнес какво ли е това?

Умерен фитнес

Умерен фитнес какво всъщност означава и какво се има в предвид под думата „умерен“?
Много от вас сигурно ходят в залата 2-3-4-5 пъти седмично без да спазват определен фитнес тренировъчен режим, без да следват строга фитнес диета, просто ей така да се „раздвижат“.

Умерен фитнес
Какви са ползите и ефективен ли е „умерения фитнес“? Въпрос, чийто отговор ще се опитам да ви дам сега.
Тежък ден на работа едва се довличаме до залата още по пътя се чудим какво да тренираме. Нямаме строга сплит система за следване придържаме се към основните тренировъчни принципи чути или прочетени някъде. Ден понеделник известен като „международен ден за гърди и бицепс“ първата ни тренировка за седмицата. Естествено много като нас им се падат същите мускулни групи. Започва едно изчакване по лежанките, разговори с останалите трениращи и така общо взето с дълги почивки между сериите тренировката приключва. Какво е това всъщност: Хаотични тренировки без ясно поставени цели за следване.. Липса на хранителен режим, но стремеж към подбор на храните, които се консумират и от време на време по някой протеинов шейк. Да продължаваме ли така или е по-добре да си дремем пред телевизора вечер?
По-добре е да! Все пак е някаква физическа активност пред никаква.

И имали смисъл от всичко това или е просто една загуба на време? Отговорът е ДА има смисъл, макар и не по правилата на класическия бодибилдинг „Умерения фитнес“ дава своите ползи за тялото. По- добре е от тотално занемаряване на физическите данни на организма.

Тук е момента за призив към вас почитателите на „Умерения фитнес“ не пропускайте тренировка, дори и лека без особена мотивация направете я, раздвижете застоялите си в офисите тела.

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография