Отново във форма след бременност – хранене, мотивация и упражнения

отново във форма след бременноста

Както повечето от нас са наясно в периода на бременността е нормално жената да придобие нова фигура, къде от задръжка на вода, къде от по-висок калориен прием.
Въпросът е как да влезем отново във форма след раждането.

отново във форма след раждането

Как да влезем във форма след бременността

  • На първо място бих сложил необходимостта от вземане на решение, че наистина го искате. Мозъкът ви трябва да повярва във факта, че това е необходимо и напълно възможно.
  • Следващата стъпка е да обърнете внимание на хранителният си режим.

Тук искам да обърна внимание, че не става въпрос да не се яде и да се подлагате на строги и безсмислени диети с глад, а напротив необходим ви е един балансиран хранителен режим, с който да доставяте на тялото си всичко необходимо особено, ако кърмите.
Видове храни за здравословно и пълноценно хранене.

Менюто ви трябва да включва следните основни компонента храни:

Протеини – месо, яйца, мляко, сирене, извара и риба.
Въглехидрати – тук ще добавим сложните източници на въглехидрати, който дават енергия за дълъг период от време и нямат такава склонност за синтезиране на мазнини, както простите въглехидрати /захари/. Към тази група храни спадат: картофи, ориз, хлебни изделия, овесени ядки, бобови култури, макарони и спагети.
Плодове и зеленчуци сигурен и естествен източник на витамини и фибри.

  • Начин и брой на необходимия прием на храна.

Нека забравим тривиалния начин на задоволяване на глада с три хранения дневно. Идеята ни тук е да забързаме метаболизма. Това е възможно с увеличаване на броя на храненията, като те трябва да бъдат между 5 и 6 в рамките на деня с интервал между 2 и 3 часа.

  • Физическа активност.

упражнения с бебе

Изборът на физическа активност в този период за съжаление в повечето случай се ограничава с разходки в парка и домакинска работа. При желание и мотивация разбира се винаги може да откраднете малко време за себе си. Замествани от татковците и бабите час във фитнеса 3 или 4 пъти седмично би бил достатъчен, за възвръщане на предишната форма, а и защо не и за подобряване на фигурата ви от преди бременността.

бягане в парка с количка
Ако все пак нямате тази възможност по една или друга причина не се отчайвайте. Когато бебето спи следобеден сън е вашето време. Оползотворете го с домашни фитнес и аеробни упражнения. You tube е пълен с програми за домашна физическа активност възползвайте се и никога не се отказвайте.

Пожелавам Ви успех! Ако имате нужда от професионална помощ свържете се с нас с радост бихме Ви подкрепили в начинанието.

най-силнят фетбърнър за жени grenade killa ketones

Най-силнят фетбърнър за жени grenade killa ketones

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография