Как да си направим домашни протеинови барове

Домашни протеинови барове рецепта.

Тук ще ви разкрием как да си направим домашни протеинови барове, с вкус на шоколад и кафе, един бърз източник на енергия, както и за задоволяване на нуждите от протеин на организма.

Миналият петък алармата ми звънна малко по-рано от нормалното. След като замаяно направих моята сутришна тренировка, и проверка на моят списък със задачи, натоварих чантата си и въдиците в колата и тръгнах към нашите да взема баща ми за да отидем на риба.

Взех татко и скочихме в колата. Риболовът ни зовеше!
След 40 мин пътуване се озовахме на язовира и вече разпъвахме въдиците. За съжаление рибата не кълвеше, но за сметка на това времето беше прекрасно слънчево и есенно.

Не след дълго усетих, че започвам да огладнявам. Но за щастие предварително се бях подготвил за риболова от към храна с домашно приготвените шоколадови протеинови барове. С които бързо задоволих чувството на глад и същевременно дадох на организма си необходимите количества протеини и въглехидрати.

Рецепта за домашни протеинови барове

Сега ще ви разкрия и рецептата за приготвянето им.
Домашни протеинови барове само с 4 съставки. Колко по-просто от това?
1 съставка е ванилов протеин на прах, и аз използвах 100% Whey нa Reflex за да съм сигурен, че ще бъде без глутен. Дори и за шоколадови рецепти, аз все още предпочитам ванилов протеин на прах, защото обикновено има по-хубав вкус в сравнение с шоколадовия протеин.

За вкуса на домашният протеинов бар, ние ще добавим какао на прах и кафе. Първоначално направих тези протеинови барове с нормална доза кафе, но едва можех да го открия от вкуса на шоколада. Ако предпочитате по-скоро вкус на кафе, използвайте двойна доза.
След смесване на съставките, плюс малко Стевия за сладост, направете сместа в питка облицована с пергаментова хартия и сложете в тиган. (По-лесно почистване!).Ако сте пропуснали като мен, не забравяйте, че имате шоколадова закуска в хладилника преди излизане.

Домашни Протеинови Барове

Домашни протеинови барове приготвяне

Домашни протеинови барове

Тези домашни протеинови барове с вкус на шоколад и кафе са много добър начин за бързи закуски с подчертан бърз тласък на енергия както и за ограничаване на десертния глад. За най-добри резултати, съхранявайте баровете в херметически затворена кутия в хладилник в продължение на 1 седмица.

Рецепта за 6 броя домашни протеинови барове:
• 3 лъжички (90грама) ванилов протеин на прах (аз използвах 100% Whey на Reflex)
• ½ чаша (40гр) неподсладено какао на прах
• ½ чаша (50 грама) овесeни ядки
• 2 супени лъжици (28 грама) Стевиа (или друг подсладител, на вкус)
• 1 чаша (240 мл) студено кафе

1. В голяма купа смесете на протеина на прах, какаото, овесените ядки и Стевията. Добавете студеното кафе и разбъркайте до хомогенизиране на сместа. Готовата протеинова смес се прехвърля в подготвената тава, и равномерно я натиснете надолу с помощта на шпатула. Охладете за най-малко 2 часа до втвърдяването на сместа и след това нарежете на парчета
2. Забележки: Не всички протеини на прах абсорбират течности или имат същото тегло. Тази рецепта е тествана с 100% Whey Reflex протеин на прах. Ако използвате различен протеин на прах, започнете с 3 лъжички (дори, ако протеина тежи по различен начин), може и да добавите повече протеин на прах или кафе, от колкото е необходимо. Лентите могат да бъдат малко по-крехки и пластични, дори ако се консумира непосредствено след изваждането от хладилника. За по-твърди барове, замразяване в продължение на 10-20 минути преди хранене. За по-изявен аромат на кафе, използвайте двойна доза кафе.

Рецепта за домашни протеинови десерти.

Рецепта за домашни протеинови десерти.

ThermaCuts отслабване без диета

Save

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография