безплатна фитнес консултация

Анаболен стероиден цикъл – направи си сам!

анаболен стероиден цикъл

Стероиден цикъл, но как той да бъде правилно изготвен и как да съобразим избора на подходящите за нас анаболни стероиди?

Този и много от този тип въпроси ще разясним сега.

 • Анаболни стероиди за мускулна маса и сила

Изборът на анаболни стероиди за повишаване на мускулната маса и сила се свежда до андрогените, които имат свойството да ароматизират /страничен ефект от употребата на анаболни стероиди/.

 • Анадрол известен също като Анаполон, може би е най-силният анаболен, орален стероид, който се предлага най-често по 50 милиграма полезно вещество в таблетка. Известен е с това, че дава огромен прираст на сила и мускулна маса, като личният опит с него ми показа как в рамките на месец силата в основните упражнения може да се повиши с 50кг на движение /клек, лег, мъртва тяга/, а мускулната маса да надмине 10кг.
 • Метан /активно вещество метандианон/ среща се с търговски имена като: Бионабол, метан, анабол таблет, напусим и др. Дава също много добри резултати в повишаване на мускулната маса и сила, като успешно се комбинира с различни видове бързи и бавни тестостерони.
 • Омнадрен или Сустанон 250: добре известен инжекционен стероид състоящ се от 4 вида тестостерон с последователно действие: тестостеронов пропионат (30 mg/ml), тестостеронов фенилпропионат (60 mg/ml), тестостеронов изокапроат (60 mg/ml) и тестостеронов деканоат (100 mg/ml). Отличен и бърз прираст на мускулна маса и сила. Силно андрогенен!
 • Дека дураболин /нандролон деканоат/ идеално се комбинира в анаболен цикъл с метан. Има удължено действие и силен изграждащ ефект /анаболен/ и слаба към ниска ароматизация.
 • Ундестор или Рестандол / тестостерон ъндеканоат/ може би един от най-безопасните анаболни стероиди поради едро мулекулната си структура, която възпрепятства потискането на собствения тестостерон. Лично съм много доволен от употребата му в комбинация с метан и ретаболил /нандролон деканоат/.
 • Тестостерон пропионат известен с бързото си действие до 3 минути след инжектирането му с краткосрочен ефект до 3 дни, което налага честата му употреба. Отлично се комбинира както в стероидни цикли за мускулна маса така и в цикли за релеф.
 • Анаболни препарати за релефна мускулатура

Тук изборът на препарати за постигането на чиста и релефна мускулатура е значително по-малък, като ще се спра само на по-известните.

probolan za muskulna masa i relef

 • Станозолол /стромба или винстрол/ известен с качването на чиста мускулна маса без засилена водна задръжка, слаба андрогенност и дълготраен ефект след спирането на препарата. Винстрол може да срещне както на ампули така и на таблетки. Успешно се комбинира в стероидни цикли за релеф с анавар /оксандролон/ или мастерон.
 • Анавар /оксандолон/ най-безобидният анаболен стероид, който се употребява дори и от жени. Ефектът от употребата му е свързан с втвърдяване на мускулатурата, изхвърляне на водата и повишаване на силата. В стероиден цикъл се комбинира чудесно със Стромба / станозолол/.
 • Мастерон: има сходно действие като стромбата, дава релефен и нацепен вид на мускулатурата, като в същото време не изсушава така ставите. В анаболен цикъл чудесно се комбинира със стромба, анавар и туринабол.

 

мастерон, masterbol 150

 

 • Как да съставим правилно стероиден цикъл

Когато вече твърдо сме решили, че ще ползваме анаболни стероиди трябва да се съобразим с начина и количествата на прием. Но нека преди всичко да поставим здравето си на първо място и внимателно да подберем  какви дози ще приемаме за да няма нежелани последици в последствие.

Няма да се спирам подробно върху тях, изборът е личен.

 • Пирамидална последователност в анаболния цикъл. Това представлява стартиране с ниска към прогресивно-повишаваща се доза. На „върха на пирамидата” може да се задържи максималната дозировка определен период от време, като след това постепенно се намалява количеството на приеманите дози до изходно ниво. Ако досега не сте ползвали анаболни стероиди и се чудите как да си съставите сами стероиден цикъл вижте тази статия с примерни стероидни цикли.
 • Важно при стероиден цикъл с високи дози на андрогени препарати е да се използва Нолвадекс, Аримидекс или Провирон с цел да се предотврати ароматизацията /процес на обръщане на тестостерона в естроген/.

nolvadex proviron

 • Как да спрем стероидния цикъл и какво да приемем след това?

 • Това може би е най-важното при приема на анаболни стероиди. За целта в последните две седмици от цикъла /условно казано/ е важно да се започне възстановяване на естественото производство на тестостерон. Подходящ и доказал се препарат остава Прегнил, както и хранителни добавки съдържащи трибулус терестис, Zn+Mg+B6, D3-vitamin, Екдистерон – еквивлент на анаболните стероиди, но на билкова основа, Grenade AT4 с патентована формула за повишаване на тестостерона и др.

Важно: Излизането от стероиден цикъл изисква особено внимание. От него зависи дали ще запазим придобитата мускулна маса и сила или ще се върнем в изходна или по-долна позиция.

По тази причина съм написал статия разкриваща вариантите за излизане от стероиден цикъл.

Опитът ми в съставянето на стероидни цикли ми е показал, че ниските дози съчетани с правилно хранене и тренировки са също толкова ефективни колкото и високите дози, при които има опасност  от увреждане на много органи в тялото ни: черен дроб, бъбреци, сърце и не на последно място стави и сухожилия.

Моят личен съвет на специалист с опит в съставянето на стероидни цикли от 1996 г насам е, че красиво и хармонично тяло може да бъде изградено и без тези субстанции за малко по-дълъг период от време с по-голяма трайност.

Все пак, ако сте решили да ползвате анаболни стероиди, въпреки негативите и се чудите как да ги приемате или как да си съставите анаболен цикъл, не се колебайте, а се свържете с мен за съвет.

метадрол за мускулна маса и сила

Още статии свързни с употребата на анаболни стероиди:

Save

Save

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография

обяви война на мазнините

22 коментара за » “Анаболен стероиден цикъл – направи си сам!

 1. Mojete li da mi izgotvite shema na priem
  Na preparatite
  rimobolan bayer , winstrol ampuli i anavar 200 hap4eta

  Molq da mi napi6te shema za priem za okolo 10 sedmici cikul
  Su6to da me naso4ite kum kakvi hranitelni rejimi da se naso4a.
  Kakvi predpazni merki da vzimam za cikala

  Blagodarq vi

 2. Здравейте! Бихте ли ми помогнали за съставянето на цикъл.Купих си медикаментите, но не съм много на ясно кое как и по колко. Ще Ви бъда благодарен ако ми помогнете като ще си платя за това. Моля пишете ми на пощата pagev@mail.bg . Благодаря за отделеното време и внимание. С уважение Божидар

 3. Здравейте, изпратих Ви имейл с подробности. Пишете или се обадете когато имате възможност.
  С уважение Божидар

 4. Здравей каня се да си направя анаболен цикъл мисля със propionat,masteron,strombа.
  Съвет ако може?

  • Здравейте, добра съвместимост в стероиден цикъл имат посочените от Вас препарати. Имайте в предвид, че пропионата и мастерона са бързи тестостерони и е добре да бъдат в последователност разположени спрямо приема. Обърнете внимание и на излизането в края на анаболния цикъл да е точно, че то се явява основната част за задържане на постигнатото.

 5. Искам да си направя стероиден цикъл с омнадрен и стромба. Моля Ви да ми помогнете за дозите и за излизането от цикъла. dragoon@abv.bg ми е имейла, ще се радвам ако ми помогнете. Благодаря предварително.

  • Здравейте, ще Ви пиша на мейла, но имайте в предвид, че комбинацията в анаболен цикъл на стромба с омнадрен не е удачен избор, предвид факта, че омнадрена задържа вода, а стромбата я изтегля.

 6. Здравейте до сега не съм взимал абаноли, но съм решил да направя един анаболен цикъл
  Бихте ли ми помогнали за дозите и излизането на цикъла и кой да използвам
  Благодаря ви предварително
  Юлиан Димитров

 7. Здравейте,на 40 години съм и бих искал да си направя един цикъл за 12 седмици максимум,с цел за релеф и за пълно топене на подкожните мазнини и сила.И бих искал да ме насочите за препарати с по малко странични ефекти и едновременно с мн добра ефективност от тях и най важното благоприятното излизане от самият цикъл,,благодаря ви предварително.

 8. Здравейте, Станислав! Не съм много запознат с прилагането на омнадрен и най вече с медикаментите за предпазване на организма по време и след прилагането му. Под влияние на емоции избързах и си направих една еднократна доза от 100 мг омнадрен, но реших да преустановя веднага приема и в тази връзка, да Ви попитам трябва ли да приемам нещо за излизане от лекарството без последващи проблеми за здравето или не е необходимо…? Благодаря много!!

 9. Мисля да направя цикъл на анадрол и да го комбинирам с дека дураболин. Какво би ме посъветвал за дозировката и продължителността на цикъла.Благодаря предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *