Анаболен стероиден цикъл – направи си сам!

анаболен стероиден цикъл

Стероиден цикъл, но как той да бъде правилно изготвен и как да съобразим избора на подходящите за нас анаболни стероиди?

Този и много от този тип въпроси ще разясним сега.

 • Анаболни стероиди за мускулна маса и сила

Изборът на анаболни стероиди за повишаване на мускулната маса и сила се свежда до андрогените, които имат свойството да ароматизират /страничен ефект от употребата на анаболни стероиди/.

 • Анадрол известен също като Анаполон, може би е най-силният анаболен, орален стероид, който се предлага най-често по 50 милиграма полезно вещество в таблетка. Известен е с това, че дава огромен прираст на сила и мускулна маса, като личният опит с него ми показа как в рамките на месец силата в основните упражнения може да се повиши с 50кг на движение /клек, лег, мъртва тяга/, а мускулната маса да надмине 10кг.
 • Метан /активно вещество метандианон/ среща се с търговски имена като: Бионабол, метан, анабол таблет, напусим и др. Дава също много добри резултати в повишаване на мускулната маса и сила, като успешно се комбинира с различни видове бързи и бавни тестостерони.
 • Омнадрен или Сустанон 250: добре известен инжекционен стероид състоящ се от 4 вида тестостерон с последователно действие: тестостеронов пропионат (30 mg/ml), тестостеронов фенилпропионат (60 mg/ml), тестостеронов изокапроат (60 mg/ml) и тестостеронов деканоат (100 mg/ml). Отличен и бърз прираст на мускулна маса и сила. Силно андрогенен!
 • Дека дураболин /нандролон деканоат/ идеално се комбинира в анаболен цикъл с метан. Има удължено действие и силен изграждащ ефект /анаболен/ и слаба към ниска ароматизация.
 • Ундестор или Рестандол / тестостерон ъндеканоат/ може би един от най-безопасните анаболни стероиди поради едро мулекулната си структура, която възпрепятства потискането на собствения тестостерон. Лично съм много доволен от употребата му в комбинация с метан и ретаболил /нандролон деканоат/.
 • Тестостерон пропионат известен с бързото си действие до 3 минути след инжектирането му с краткосрочен ефект до 3 дни, което налага честата му употреба. Отлично се комбинира както в стероидни цикли за мускулна маса така и в цикли за релеф.
 • Анаболни препарати за релефна мускулатура

Тук изборът на препарати за постигането на чиста и релефна мускулатура е значително по-малък, като ще се спра само на по-известните.

probolan za muskulna masa i relef

 • Станозолол /стромба или винстрол/ известен с качването на чиста мускулна маса без засилена водна задръжка, слаба андрогенност и дълготраен ефект след спирането на препарата. Винстрол може да срещне както на ампули така и на таблетки. Успешно се комбинира в стероидни цикли за релеф с анавар /оксандролон/ или мастерон.
 • Анавар /оксандолон/ най-безобидният анаболен стероид, който се употребява дори и от жени. Ефектът от употребата му е свързан с втвърдяване на мускулатурата, изхвърляне на водата и повишаване на силата. В стероиден цикъл се комбинира чудесно със Стромба / станозолол/.
 • Мастерон: има сходно действие като стромбата, дава релефен и нацепен вид на мускулатурата, като в същото време не изсушава така ставите. В анаболен цикъл чудесно се комбинира със стромба, анавар и туринабол.

 

мастерон, masterbol 150

 

 • Как да съставим правилно стероиден цикъл

Когато вече твърдо сме решили, че ще ползваме анаболни стероиди трябва да се съобразим с начина и количествата на прием. Но нека преди всичко да поставим здравето си на първо място и внимателно да подберем  какви дози ще приемаме за да няма нежелани последици в последствие.

Няма да се спирам подробно върху тях, изборът е личен.

 • Пирамидална последователност в анаболния цикъл. Това представлява стартиране с ниска към прогресивно-повишаваща се доза. На „върха на пирамидата” може да се задържи максималната дозировка определен период от време, като след това постепенно се намалява количеството на приеманите дози до изходно ниво.
 • Важно при стероиден цикъл с високи дози на андрогени препарати е да се използва Нолвадекс, Аримидекс или Провирон с цел да се предотврати ароматизацията /процес на обръщане на тестостерона в естроген/.

nolvadex proviron

 • Как да спрем стероидния цикъл и какво да приемем след това?

 • Това може би е най-важното при приема на анаболни стероиди. За целта в последните две седмици от цикъла /условно казано/ е важно да се започне възстановяване на естественото производство на тестостерон. Подходящ и доказал се препарат остава Прегнил, както и хранителни добавки съдържащи трибулус терестис, Zn+Mg+B6, D3-vitamin, Екдистерон – еквивлент на анаболните стероиди, но на билкова основа, Grenade AT4 с патентована формула за повишаване на тестостерона и др.

Опитът ми в съставянето на стероидни цикли ми е показал, че ниските дози съчетани с правилно хранене и тренировки са също толкова ефективни колкото и високите дози, при които има опасност  от увреждане на много органи в тялото ни: черен дроб, бъбреци, сърце и не на последно място стави и сухожилия.

Моят личен съвет на специалист с опит в съставянето на стероидни цикли от 1996 г насам е, че красиво и хармонично тяло може да бъде изградено и без тези субстанции за малко по-дълъг период от време с по-голяма трайност.

Все пак, ако сте решили да ползвате анаболни стероиди, въпреки негативите и се чудите как да ги приемате или как да си съставите анаболен цикъл, не се колебайте, а се свържете с мен за съвет.

метадрол за мускулна маса и сила

Save

Save

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография