Азотен Бустер и необходимостта от него ?

азотен бустер ефект

 

Често се случва да влезем в залата уморени без особено желание за тренировка, така по навик за да не пропускаме. Това е чудесно и аз винаги окуражавам хората да не пропускат тренировките.
По-добре лека тренировка отколкото никаква.
Въпросът е как да се справим с тази фитнес демотивация?

С годините индустрията за фитнес хранителни добавки намери решението на проблема. Естествено повечето от Вас са чували за пред-тренировъчните продукти или по-специално азотните бустери. Продукти създадени да се справят с фитнес де-мотивацията и мързела във фитнеса.

азотен бустер

Ефекта на азотния бустер

Но как всъщност действат и как го постигат.
Една от най-важните и ключови съставки на азoтния бустер е кофеина. Именно на нея се дължи бързото „събуждане“. Ефект, който навремето се постигаше с кафе преди фитнес.

кафе преди фитнес

Напомпване: един приятен и същевременно мотивиращ ефект от азотния бустер. Ефект, който се постига основно благодарение на
Аргинина и креатин монохидрата в съставът му.
Но как точно се осъществява това и какво трябва да знаем за него?

Аргининът доставя и пренася азота, необходим за синтеза на мускулната тъкан и процесите за натрупване на мускулната маса, както и за изгаряне на подкожните мазнини по време на фитнес тренировката.

Аргининът също така има и ясно изразен ефект върху повдигането на настроението и физическата активност.

Креатинът – дава сила и скъсява периода за мускулно възстановяване, като също така подпомага повишаването на мускулния обем чрез задържане на вода. Важно е да спомена, че поради ниското си количество в съдържанието на азотния бустер водната задръжка е сведена до минимум.


Друга ключова съставка е Бета аланинa. С приемът на Бета-аланин се увеличава значително количеството на карнозина в мускулите, който увеличава експлозивната тренировъчната интензивност.

Таурин освен в бустерите, често се среща и в множество енергийни напитки. Ефекта на таурина се обуславя от бързото електролитно движение и повишаване на глюкозния метаболизъм , както и засилване на анаболните процеси в организма.

бета аланин

Цитрулин малат – способства за намаляването на мускулната умора, като понижава количеството на млечната киселина, която се натрупва в мускулите по време на физическо натоварване.

Това бяха основните съставки, които се съдържат в азтоните бустери на пазара.
Действието им е индивидулано при всеки, като при някой продукти като Hoot blооd Scitec и Jack 3D е възможно да има и привикване. Този проблем се решава до известна степен с увеличаването на дозата.

Ако все пак решите, че имате нужда от азотен бустер бих Ви препоръчал Grenade 50 Calibre нещо, от което ще останете наистина доволни.

grenade 50 calibre

 

 

 

Споделете в социалните мрежи
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Автор: Светослав Ковачев

Лицензиран фитнес инструктор. Автор на над 80 статии, свързани със здравословно хранене, фитнес програми и тренировъчни принципи.

Биография